Hippokratész tanításai - 2.rész

Az ételed legyen az orvosságod!

Hippokratész megfigyelte, hogy „akik alkatilag igen kövérek, hajlamosabbak korábban meghalni, mint a soványak”. Arra is rájött, hogy aki főleg friss, növényi alapú étrenden él, ritkábban betegszik meg, ezért kezeléseinek legfontosabb eleme általában a beteg étrendjének megváltoztatása volt.

Bármilyen módon táplálkozik is, ha az étrendje zömmel feldolgozatlan élelmiszereken, sokféle friss növényi táplálékon alapul és csak kevés finomított cukrot tartalmaz, akkor valószínűleg egészségesebb lesz és tovább fog élni – mondja dr. Joel K. Kahn, a Reader’s Digest állandó szerzője.

Nézzük például a következő, igen meggyőző kutatási eredményt: egy 2013-as, a New England Journal of Medicine című folyóiratban megjelent cikk több mint 7000 fő vizsgálata alapján megállapította, hogy a mediterrán jellegű étrenden élők körében 30 százalékkal kisebb a szélütés és a szívroham kockázata, mint azoknál, akik egyszerűen csak zsírszegény diétát követnek.

– A táplálék és az egészség közti kapcsolat kulcsa az epigenetika, vagyis annak a tudománya, miként hat az életmód és a környezet a gének működésére. A finomított cukrokat, állati eredetű telített zsírokat, illetve transzzsírokat, valamint mesterséges anyagokat tartalmazó feldolgozott ételek aktivizálhatják azokat a betegséget okozó géneket, amelyek másként talán tovább szunnyadtak volna. Az ilyen ételekből ráadásul hiányoznak a védő hatású tápanyagok is – teszi hozzá dr. Kahn.

Ehhez is kapcsolódik az őszi egészségrandevú, a részletes programot itt olvashatod!

https://csillagbowen.com/rendezv%C3%A9nyek

Időpont egyeztetés kezelésre

Jelentkezz be most!

+36 30 6395966

 

Szavazz az egészségre!!!

Pozitív megerősítéseket küldök, amik segítenek, ha elakadnál!

 

Iratkozz fel most a hírlevélre!

Név
E-mail
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot