Hippokratész tanításai - 1. rész

Minden orvosnak, amikor elvégzi az egyetemet, esküt kell tennie arról, hogy nem fog ártani a betegeknek – ez talán Hippokratész leghíresebb öröksége. – Hippokratész rájött, melyek az egészség megőrzésének legfontosabb, azóta a tudomány által is igazolt módszerei – mondja dr. David Katz, a Yale Egyetem Megelőzés-kutatási Központjának igazgatója.

Íme, öt hippokratészi szabály, amely kiállta az idő próbáját.

A gyaloglás a legjobb orvosság


– Hippokratész végezte az első klinikai vizsgálatokat azzal, hogy megfigyelte az embereket, és összehasonlította az egészségi állapotot meghatározó szokásaikat – mondja dr. Brian Clement, a Hippocrates Egészségintézet vezetője. A görög orvos észrevette, hogy az emberek „teste tömzsivé és puhává válik … mert sokat ülnek”, és hogy ez betegségekhez vezet. Azok, akik rendszeresen sétáltak, tovább maradtak egészségesek, így aztán ő is gyakran írt fel a pácienseinek testmozgást.

Mindössze napi 30 perc séta is csökkenti a cukorbetegség, a szívbetegség, a csontritkulás és egyes rosszindulatú daganatok kialakulásának kockázatát. Az amerikai Országos Rákkutató Intézet legújabb, 650 ezer fős vizsgálata szerint heti 150 percnyi tempós séta átlagosan 3,4 évvel megnöveli a várható élettartamot a mozgásszegény életet élőkhöz képest. – Nincs gyógyszer, amely ilyen kedvező hatású lenne – mondja Clement.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Őszi egészségrandevú kapcslódik a témához, itt tudod elolvasni a részletes programot:

https://csillagbowen.com/rendezv%C3%A9nyek

Időpont egyeztetés kezelésre

Jelentkezz be most!

+36 30 6395966

 

Szavazz az egészségre!!!

Pozitív megerősítéseket küldök, amik segítenek, ha elakadnál!

 

Iratkozz fel most a hírlevélre!

Név
E-mail
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot