7 lépésben a lényeg!!!

Mitől hatékony  a Bowen kezelés?

1. Az izomorsók informálják az Idegrendszert az izomszövet feszültségéről-feszességéről, nyúltságáról.

Ezek a receptorok a „challenge” nyújtás és az azt követő „rolling”, (át)gördülő mozdulat által stimuláltak.

2. Minden Bowen mozdulat, ami egy izület körül-környékén van direkt hatással van az izületi burokra, és az izületi szalagokra, amelyek proprioreceptorokkal gazdagon be vannak idegezve. Normalizálja az izületi működést.

3. Minden Bowen mozdulat a felületi kötőszövet szintjén történik, és kihatással van a kötőszövet-ideg viszonyára, illetve izmot vagy ínszalagot mobilizál.

Sérülés esetén mindezek a funkciók negatívan befolyásoltak.
A Bowen kezelést követően gyakran megfigyelhető jelenség, hogy az adhéziók (letapadások, összenövések) fellazulnak, hegesedések (a szövetekben) meglágyulnak, enyhülnek illetve, hogy a testtartás és mozgékonyság megjavul, kemény rántás, nyomás, csavarás, illetve nyújtás alkalmazása nélkül.
 
4.  A Bowen talán legalapvetőbb és legfontosabb hatása, amit a Vegetatív Idegrendszerre fejt ki, ahol a szervezet öngyógyító mechanizmusainak irányító központja van. 
Napjainkban a legtöbb ember a folyamatos stressz és a szimpatikus idegrendszer túlingerlésének állapotában él. Gyógyulási folyamatok akkor kezdődnek, amikor az autonóm Idegrendszer paraszimpatikus módba vált át. 
Ez talán a magyarázat arra, hogy néhány Bowen kezelés gyakran reaktiválja a felépülési folyamatot, ami a traumából való gyógyulás, betegség vagy operáció után elakadt. 
 
5. Néhány Bowen mozdulat átfedésben van ismert trigger pontokkal. A kezelés folytán a pontokat Bowen mozdulattal érintve, a fájdalom csökkenését, izületi mozgathatóság és izom koordináció megjavulását tapasztalhatjuk. 

 

6. A legtöbb mozdulat átfedésben van akupunktúrás pontokkal és néhány tulajdonképpen egy mozdulattal keresztül halad 2-3 meridiánon. Bowen technika hatással van a belső szervekre is. 

7. A Bowen mozdulatok fedésben vannak neurolymphatikus reflex pontok helyével amik a lymphatikus rendszert szabályozzák.
 

Időpont egyeztetés kezelésre

Jelentkezz be most!

+36 30 6395966

 

Szavazz az egészségre!!!

Pozitív megerősítéseket küldök, amik segítenek, ha elakadnál!

 

Iratkozz fel most a hírlevélre!

Név
E-mail
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot